جلسه آموزشی غبار روبی نمازخانه
جلسه آموزشی غبارروبی مساجد و نمازخانه ها با حضور دکتر سهیل سیروس بخت - معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان لنگرود، برای گروه هدف بهداشت محیط وگروه حلقه صالحین در سالن اجتماعات مرکز بهداشت برگزار شد./ص
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنگرود؛
18 فروردین 1401، جلسه آموزش بهداشتی و معنوی غبارروبی مساجد و نمازخانه ها با حضور دکتر سهیل سیروس بخت - معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان لنگرود، طبق دستورالعمل های بهداشتی برای گروه هدف بهداشت محیط وگروه حلقه صالحین در سالن اجتماعات مرکز بهداشت برگزار شد./ص
دهه آخر شعبان به عنوان دهه بهداشت و نکوداشت مساجد مورد توجه قرار میگیرد و طی آن به نظافت و پاکیزگی مساجد پرداخته میشود تا مومنان در مکانی آراسته به ضیافت الهی رمضان قدم بگذارند. بیتردید بهداشت مساجد بههیچوجه نباید منحصر به دهه آخر شعبان باشد. وجود دهه بهداشت مساجد به این معنا نیست که فعالان این حوزه، تنها در این مقطع زمانی خاص به امر نظافت پرداخته، بقیه سال را بیاعتنا به این ضرورت برخاسته از ایمان باشند.و ضرورت دارد در تمامی ایام سال به ویژه در ایام ماه مهمانی خدا توجه ویژه ای به بحث بهداشت مساجد صورت پذیرد.
بهداشت مساجد
نظافت در اسلام از جایگاه ویژهای برخوردار است. اهتمام به نظافت و پاکیزگی مساجد به عنوان پایگاههایی برای ابلاغ پیام اسلام نیز در روایات مورد تاکید فراوان قرار دارد. مسجد مکانی است که همه مومنان فارغ از تمامی مسائل گرد هم میآیند. نظافت و تمیزی مسجد میتواند به همه آنها روحیه ببخشد.
در آیه 31 سوره اعراف توصیه شده که انسانها هنگام عزیمت به مسجد زینت خود را با خود بردارند که زینت هم میتواند زینتهای ظاهری چون پوشیدن لباس پاکیزه و استفاده از عطر باشد و هم زینت باطنی به معنای پاک سازی روح و آراسته شدن به صفات پسندیده.باشد
ضرورت دارد در این مجال نکاتی را درخصوص رعایت بهداشت مسجد به طور مختصر بیان نمائیم ، امید که مورد توجه حضرت حق قرار گیرد.
الف)بهداشت صحن
1- سنگفرش نمودن صحن با مصالح ساختمانی مقاوم، ساده، زیبا، بدون درز و قابل شستشو انجام گردد.
2- جاروب کردن روزانه و تی کشیدن با مواد ضدعفونی کننده صورت پذیرد.
3- قراردادن ظرف زباله )درب دار) به همراه کیسه زباله در گوشه ای از صحن الزامی است.
ب)بهداشت فرش و ...
فرشها میتوانند پرزهای آلرژیزا داشته باشند که اغلب تمیز کردن آنها مشکلتر است. به همین دلیل یا باید بهطور مرتب، حداقل روزی یک بار، ویا اینکه پس از هر بار برگزاری مراسم نماز، فرشها را به خوبی جاروب بکشیم.
همچنین نظافت همیشگی و شستشوی گاه به گاه فرشها، وجود کفش کن مناسب یا کیسههای نایلون برای قرار دادن کفش نمازگزاران از مواردی است که در مساجد باید به آنها توجه شود.
1- جاروب کردن روزانه و مستمر (ترجیحا" استفاده از جاروبرقی) صورت پذیرد.
2- جلوگیری از آلودگی فرشها (رعایت بهداشت فردی و مواد غذایی و ...)موردتاکید قرار گیرد.
3- حداقل سالی دو بار فرشهای مسجد را بشوییم.
ج)بهداشت سجاده و مهر و تسبیح
1- سجاده ها را هرچند وقت یکبار شستشو و تمیز نماییم.
2- سطح مهر ها با سوهان و یا سمباده تمیز گردد.
3- تسبیح ها با مواد ضدعفونی کننده جهت جلوگیری از آلودگی شستشو شوند.( به ازاءهر ده لیتر آب یک قاشق مرباخوری گرد پرکلرین به آن افزوده و پس از حدود بیست دقیقه تسبیح ها را خارج کرده و آویزان کنند.
د) بهداشت وضوخانه
وقتی صحبت از بهداشت مسجد میشود، بهداشت وضو خانهها اولین نکتهای است که به ذهن میآید؛ هرچند در دستورات اسلامی توصیه شده افراد قبل از ورود به مسجد در خانه یا جای دیگر خود را پاکیزه کنند و وضو بگیرند، اما در هر حال وضوخانه و سرویس بهداشتی باید در هر مسجدی وجود داشته باشد.
1- برای وضو گرفتن از آب لوله کشی استفاده نمایند و ازآب حوض مساجد بدلیل امکان انتقال بیماریها برای وضو گرفتن استفاده نگردد.
2- همواره در وضوخانه باید مواد شوینده (ترجیجاً صابون مایع)جود داشته باشد.
3- در وضوخانه ها محلهایی برای آویختن لباس
نظر دهید