• 1403/08/15 - 11:22
  • تعداد بازدید خبر : 157
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

همایش خودمراقبتی در پیشگیری از سرطان شایع زنان

صبح امروز،به اهتمام واحد بهداشت خانواده ،مرکز بهداشت لنگرود با مشارکت امور بانوان و خانواده فرمانداری و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ، شهرداری و مقاوت بسیج خواهران شهرستان لنگرود ،همایش « خودمراقبتی در پیشگیری از سرطان شایع زنان » با سخنرانی نسرین روحانی ـ سرپرست معاون بهداشتی شبکه ، دکتر سیده مهبانو فرمانبر - متخصص زنان و زایمان بیمارستان شهید حسین پور ، سیده هایده موسوی - کارشناس مسئول تغذیه در سالن اجتماعات کانون زینبیه برای جمعی از بانوان خانه دار و شاغل ادارات شهرستان ، برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنگرود؛ 

سه شنبه - 15 آبان ماه 1403، به اهتمام واحد بهداشت خانواده ،مرکز بهداشت لنگرود با مشارکت امور بانوان و خانواده  فرمانداری و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ، شهرداری و مقاوت بسیج خواهران شهرستان لنگرود  به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان با شعار « بانوی سالم، مادر سالم، نسل سالم»، پویش پیشگیری از سرطان پستان با شعار« شما میتوانید نجات یافته از سرطان پستان باشید، با آگاهی و خودمراقبتی» ، روز جهانی غذا با شعار« حق داشتن غذای بهتر برای آینده بهتر»و هفته ملی سلامت روان با شعار «الویت امروز ، با سلامت روان در محیط کار » همایش « خودمراقبتی در پیشگیری از سرطان شایع زنان » با محوریت :

-اهمیت خود مراقبتی در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر و سرطانهای شایع زنان
-روشهای پیشگیری و درمان سرطان پستان
-نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان

 با سخنرانی نسرین روحانی ـ سرپرست معاون بهداشتی شبکه ، دکتر سیده مهبانو فرمانبر - متخصص زنان و زایمان بیمارستان شهید حسین پور ، سیده هایده موسوی - کارشناس مسئول تغذیه در سالن اجتماعات کانون زینبیه برای جمعی از بانوان خانه دار و شاغل ادارات شهرستان ، برگزار شد .

در ابتدا سرپرست مرکز بهداشت ضمن خوشامدگویی بیان کرد" سرطان در بیشتر مواقع یک بیماری خاموش است؛ اگر به هشدار خطرش دقت نکنیم، ممکن است بدون علائم  پیشرفت کند و سراسر بدن را  درگیر کند. پس این مهم را فراموش نکنیم که سعی کنیم  این بیماری را خوب بشناسیم و با علائم آن آشنا باشیم و در ادامه افزود جنسیت افراد، یکی از علائم تأثیرگذار در ابتلا به سرطان محسوب می‌شود. تفاوت‌هایی که در سیستم بدن زنان و مردان وجود دارد، می‌تواند  دلیل مهمی برای این امر است ،اگر تشخیص دقیق انواع سرطان توسط دکتر زنان انجام شود درحالیکه هنوز در مراحل اولیه علائمی دارند ، می‌توان سریعتر درمان را شروع کرد و درمان در ای تشخیص بهنگام موفق تر می باشد.برخی از شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان عبارتند از:

سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم،سرطان پوست،سرطان روده بزرگ، سرطان ریه،سرطان تیروئید، سرطان های زنان بیماری هایی هستند که سالانه بسیاری از زنان با آن مواجه می شوند که پیشرفت علم پزشکی، درمان این بیماری ها را آسان کرده است .

در ادامه همایش دکتر فرمانبر در سخنان خود به این موضوع اشاره کرد : در مورد سرطان هایی که زنان را تحت تاثیر قرار می دهد لازم است خود زنان با  اقدامات پیشگیرانه که باید  به موقع انجام شود آشنا شوند یعنی زمانی که هنوز بیماری گسترش نیافته و ممکن است درمان را آسان تر باشد و باعث  نجات جان بیمار گردد.

سرطان بیماری است که در آن سلول های خاصی در بدن به طور غیرقابل کنترلی رشد می کنند و به سایر قسمت های بدن گسترش می یابند. سرطان تقریباً در هر نقطه از بدن انسان که از تریلیون ها سلول تشکیل شده است، می تواند شروع شود. به طور معمول، سلول‌های انسان از طریق فرآیندی به نام تقسیم سلولی رشد و تکثیر می‌شوند تا در زمانی که بدن به آنها نیاز دارد، سلول‌های جدید بسازند. وقتی سلول ها پیر می شوند یا آسیب می بینند، می میرند و سلول های جدید جایگزین می شوند.

گاهی اوقات این روند منظم تولید سلول‌های جدید و جایگزینی سلول‌های فرسوده و مرده مختل می‌شود و سلول‌های غیرطبیعی یا آسیب‌دیده رشد می‌کنند در حالی که قرار نیست این سلول‌ها تکثیر شوند. تکثیر این سلول ها می تواند تومور ایجاد کند. تومورها در واقع توده های بافتی هستند. تومورها می توانند سرطانی (بدخیم) یا غیر سرطانی (خوش خیم) باشند

برخی از عوامل از جمله سن، سابقه خانوادگی، ژنتیک و جنسیت تحت کنترل فرد نیستند. با این حال، فرد می تواند جهت پیشگیری از سرطان ، عوامل دیگر مانند سیگار کشیدن، میزان فعالیت بدنی، وزن مناسب و رژیم غذایی را کنترل نماید.

کارشناس سلامت تغذیه مرکز بهداشت در پایان جلسه مطالبی در خصوص  رژیم غذایی که تا حدودی مسئول کاهش و کنترل سرطان ها باشد مصالبی ارائه داد . در این مطلب، به نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان پستان و تخمدان ، رژیم غذایی مناسب این بیماری و هر آنچه باید از مصرف آن خودداری کرد،نکاتی را برشمرد و تصریح کرد هیچ یک از غذاها یا رژیم های غذایی به تنهایی نمی توانند از بروز سرطان ها جلوگیری کنند یا باعث ایجاد آن شوند، اما انتخاب های غذایی فرد می تواند در خطر ابتلا به سرطان یا چگونگی زندگی فرد با این بیماری تفاوت ایجاد کند و غذای سالم بر سفره را بدین ترتیب نام برد:

  • انواع میوه ها و سبزیجات، از جمله سالاد
  • غذاهای غنی از فیبر مانند غلات کامل، لوبیا و حبوبات
  • شیر و فرآورده های لبنی کم چرب
  • محصولات با پایه سویا
  • غذاهای غنی از ویتامین D و دیگر ویتامین ها
  • ادویه جات با خواص ضدالتهابی
  • غذاهای با پایه گیاهی و حاوی آنتی اکسیدان

همچنین الگوهای غذایی که این غذاها را در اولویت قرار می دهند، عبارتند از:

  • رژیم عذایی جنوبی که سرشار از سبزیجات، حبوبات و سیب زمینی شیرین است.
  • رژیم غذایی مدیترانه ای که بر میوه ها و سبزیجات تازه و روغن های مفید تأکید دارد.
  • هر رژیم غذایی محتاطانه ای که حاوی مقادیر زیاد میوه، سبزیجات، غلات کامل و ماهی باشد.

 

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان لنگرود,اخبار اختصاصی,رویدادها
  • کد خبر : 131079
کلمات کلیدی

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1403/08/15 11:22