• 1403/08/27 - 07:17
  • تعداد بازدید خبر : 62
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

بزرگداشت روزجهانی نوزادان نارس

بزرگداشت روزجهانی نوزادان نارس مصادف با 27 آبان ماه 1403، با هدف حساس سازی و حمایت طلبی سیاستگذاران و عموم مردم جامع نسبت به این مهم با اقدامات لازم در راستای اجرای بهینه فعالیتهای مرتبط به این نوزادان برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی  شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنگرود؛  بزرگداشت روزجهانی نوزادان نارس مصادف با 27 آبان ماه 1403، با هدف حساس سازی و حمایت طلبی سیاستگذاران و عموم مردم جامع  نسبت به این مهم با اقدامات لازم در راستای اجرای بهینه فعالیتهای مرتبط به این نوزادان  برگزار می شود.

 به اهتمام واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنگرود ،اطلاع رسانی مادران باردار در پیشگیری از تولد نارس و زودرس و مراقبت از نوزادان نارس، پیرو مصوبات کمیته هماهنگی در ستاد مرکز بهداشت و دستورالعمل های مرتبط، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه سلامت و خانه های بهداشت اجرا خواهد شد.

نوزاد نارس یا نوزاد زودرس:

نوزاد نارس یا نوزاد زودرس، نوزادی است که خیلی زود یا حدود سه هفته قبل از موعد مقرر زایمان، متولد شده است. یک دوره طبیعی بارداری (رشد کامل جنین) حدود ۴۰ هفته است. زایمان زودرس در هفته ۳۷ بارداری یا زودتر اتفاق می‌افتد. زایمان زودرس می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی مادر و نوزاد داشته باشد. نوزادانی که در هفته ۳۲ یا کمتر از آن متولد می‌شوند (۲ ماه زودتر) با مراعات مراقبت‌های قابل اجرا  مانند حفظ دمای بدن، حمایت از شیردهی و مراقبت‌های اولیه برای عفونت‌ها و مشکلات تنفسی زنده می مانند. 

نکات مهم در مراقبت نوزادان نارس:

نباید فاصله بین شیر خوردن‌های نوزاد بیش از 4 ساعت باشد. زیرا ممکن است نوزاد دچار کم آبی شود که برای او خطرناک است. 

ثبت میزان رشد نوزاد: از آنجایی که میزان رشد نوزادان نارس با سایر نوزادان متفاوت است، پزشک متخصص نمودار رشد متفاوتی را به شما عرضه خواهد کرد تا رشد کودکتان را دقیق‌تر بررسی کند. 

بررسی دید نوزاد نارس: چشم‌های ضربدری و رتینوپاتی در نوزادان نارس به احتمال بیشتری نسبت به سایر نوزادان دیده می‌شوند. به همین دلیل ممکن است پزشک از شما بخواهد با دقت به چشم نوزادتان،در صورتی که متوجه این مشکلات در او شدید او را نزد چشم پزشک ببرید.

بررسی شنوایی نوزاد: پشت یا کنار نوزاد خود صدا ایجاد کنید و در صورتی که کودک به سمت صدا نچرخید و متوجه آن نشد، هر چه سریعتر به پزشک او اطلاع دهید.

بررسی خواب نوزاد: نوزادان نارس به خواب بیشتری نیاز دارند. نوزاد خود را روی تشک سفت و بدون بالش، به پشت بخوابانید و از خواباندن آن به شکم خودداری کنید.

به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن نوزادان نارس، نباید آنها را تا چند هفته به فضای باز ببرید. همچنین افراد زیادی نباید از نوزاد شما بازدید کنند و کسانی که می‌خواهند با نوزاد در ارتباط باشند باید حتما قبل از تماس با او، دستان خود را بشویند. در غیر این صورت نوزاد به عفونت مبتلا خواهد شد.

والدین باید استرس خود را کنترل کنند:

برای راهنمای و اقدامات بهداشتی به مراکز بهداشتی مراجعه نمایید.

می‌توانید پزشک اطفال کودک خود را از سلامت و پیشرفت رشد نوزاد خود مطلع کنید یا از او بخواهید در زمینه با شما همکاری کند.

بالا بودن احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن در نوزادان نارس:

از آنجایی که نوزادان نارس زمان کافی برای رشد و تکامل نداشته‌اند، از سیستم ایمنی پایینی برخوردار هستند و به همین نسبت ممکن است عوارض سلامتی زیادی داشته باشند. هرچه نوزاد زودتر متولد شده باشد، احتمال ابتلا به عوارض سلامتی مختلفی که در ادامه بیان می‌کنیم بیشتر خواهد بود: 

مشکلات تنفسی

مشکلات قلبی

کاهش شنوایی

ضعف عضلات

 

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان لنگرود,اخبار اختصاصی,اطلاعیه ها
  • کد خبر : 131677
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1403/08/27 07:17