• 1403/07/22 - 08:39
  • تعداد بازدید خبر : 85
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

روز جهانی غذا با حق داشتن غذا برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر

16 اکتبر مصادف با 25 مهر به نام روز جهانی غذا توسط FAO تعیین شده است شعار اعلامیFAO در سالجاری به مناسبت روز جهانی غذا "حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر" است.

به گزارش روابط عمومی  شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنگرود؛ 
 
 16 اکتبر مصادف با 25 مهر به نام روز جهانی غذا توسط FAO تعیین شده است شعار اعلامیFAO به مناسبت روز جهانی غذا "حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر"  است.
 
بعد از هوا و آب، غذا سومین نیاز اساسی بشر برای حیات است. به همین جهت هر سال از طرف سازمان ملل روز جهانی غذا در دنیا گرامی داشته میشود.
امسال، FAO شعار روز جهانی غذا را «حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر»، Right to foods for a better life and a better future  انتخاب کرده است.
 
در بیانیه این سازمان به مناسبت این روز آمده است "کشاورزان جهان، غذای کافی  برای تغذیه  حتی بیشتر از جمعیت جهان تولید می کنند، اما گرسنگی همچنان ادامه دارد. حدود 733 میلیون نفر در جهان به دلیل شوک های آب و هوایی مکرر، درگیری ها، رکود اقتصادی و نابرابری با گرسنگی مواجه هستند.
این امر به شدت بر اقشار فقیر و آسیب پذیر تأثیر می گذارد که منعکس کننده نابرابری های گسترده در بین کشورها و در داخل کشورها است.
همه آحاد بشر حق دارند غذای کافی داشته باشند. غذای کافی به مفهوم تنوع، تغذیه، مقرون به صرفه بودن آن، دسترسی و ایمنی غذایی است.
 
بیش از 8/2 میلیارد نفر در جهان توانایی تامین یک رژیم غذایی سالم را ندارند. رژیم های غذایی ناسالم عامل اصلی همه اشکال سوء تغذیه هستند چه کمبود ریزمغذی ها و چه زیادی دریافت کالری. این مشکلات در حال حاضر در اکثر کشورهای دنیا وجود دارد و طبقات اجتماعی-اقتصادی مختلف را در بر میگیرد.
افراد آسیب‌پذیر اغلب مجبور می‌شوند به غذاهای اصلی یا غذاهای ارزان‌تر که می‌توانند ناسالم باشند تکیه کنند، در حالی که برخی دیگر از در دسترس نبودن غذاهای تازه یا متنوع رنج می‌برند و اطلاعات لازم برای انتخاب یک رژیم غذایی سالم را ندارند. گرسنگی و سوءتغذیه با بحران های طولانی مدت که توسط ترکیبی از درگیری ها، رویدادهای شدید آب و هوایی و شوک های اقتصادی ایجاد می شود، تشدید می شود.
سیستم های کشاورزی، به طور کلی، در برابر بلایا و بحران ها، به ویژه اثرات تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر هستند، اما در عین حال، آلودگی ایجاد می کنند، خاک، آب و هوا را تخریب می کنند و به انتشار گازهای گلخانه ای و از دست دادن تنوع زیستی کمک می کنند.
با تغییر سیستم های کشاورزی، پتانسیل زیادی برای کاهش تغییرات آب و هوایی و حمایت از زندگی صلح آمیز، انعطاف پذیر و فراگیر برای همه وجود دارد. یک دنیای غذایی امن و مغذی برای همه، نیاز به سرمایه گذاری گسترده، نوآوری، علم، فناوری و همکاری گسترده بین طیف وسیعی از بازیگران از جمله دولت ها، بخش خصوصی، موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی و جامعه مدنی دارد."
با توجه به گرامی داشت این روز جهانی در سرتاسر کشور و نظر به اینکه قوت غالب آحاد جامعه در کشور، نان میباشد و گسترش برنامه نان کامل یکی از اولویتهای اساسی وزارت بهداشت میباشد که هم میتواند به مقابله با کمبود مواد مغذی بپردازد و هم برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر بسیار کمک کننده خواهد بود.
  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان لنگرود,اخبار اختصاصی,اطلاعیه ها
  • کد خبر : 129882
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1403/07/22 08:39