• 1403/05/06 - 08:56
  • تعداد بازدید خبر : 143
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

کارگاه آموزشی کنترل و شناسایی عوامل تکثیر پشه آئدس و پیشگیری از شیوع تب دنگی

ششم مرداد ماه 1403،کارگاه آموزشی کنترل و شناسایی عوامل تکثیر پشه آئدس وپیشگیری از شیوع تب دنگی ویژه کارکنان رسته اداری مالی ستاد مرکز بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت تابعه در سالن اجتماعات این شبکه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنگرود؛

ششم  مرداد ماه 1403،کارگاه آموزشی کنترل و شناسایی عوامل تکثیر پشه آئدس و پیشگیری از شیوع تب دنگی به اهتمام واحد آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان ویژه کارکنان رسته اداری مالی ستاد مرکز بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت تابعه در سالن اجتماعات این شبکه برگزار شد.

- معرفی گونه‌های مختلف پشه آئدس

پشه آئدس شامل گونه‌های مختلفی است که یک نوع از معروف‌ترین آن‌ها بیشتر در مناطق شهری یافت می‌شود و به خاطر توانایی بالای انتقال بیماری‌های مختلف به انسان شهرت دارد. و نوع دوم معروف آنه به عنوان پشه ببر آسیایی شناخته می‌شود، در مناطق روستایی و نیمه‌روستایی بیشتر مشاهده می‌شود و علاوه بر بیماری‌های انسانی، می‌تواند بیماری‌هایی را نیز به حیوانات منتقل کند.
 

- خصوصیات ظاهری و زیست‌شناختی پشه آئدس

پشه آئدس به خاطر ظاهر خاص خود که شامل نوارهای سفید و سیاه روی بدن و پاها است، به راحتی قابل شناسایی است. این پشه‌ها معمولاً در محیط‌های مرطوب و گرم فعالیت بیشتری دارند و تخم‌های خود را در آب‌های راکد و کوچک می‌گذارند. دوره زندگی پشه آئدس از تخم تا بالغ بین 8 تا 10 روز طول می‌کشد.

پشه‌های آئدس هم در داخل خانه و هم در خارج از آن زندگی می‌کنند. پشه نوع اول:  آئدس آجپتی را نشان می‌دهد که تیره رنگ با نشانه‌های سفید روی پاها و خطوط منحنی و متقاطع است که به شکل حرف "Y" یا "V" بزرگ روی سینه‌اش است و ترجیح می دهند نزدیک انسان‌ها زندگی کنند و بیشتر در داخل خانه یافت می‌شوند، در حالی که پشه نوع دوم : آئدس آلبوپیکتوس یا پشه ببر آسیایی را نشان می‌دهد که سیاه با خطوط سفید مشخص روی پاها و یک خط سفید در مرکز سینه‌اش است در فضاهای بازتر مانند باغ‌ها و جنگل‌ها زندگی می‌کنند.

- زیستگاه‌ها و مناطق جغرافیایی

پشه آئدس در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری یافت می‌شود. این پشه‌ها در آسیا، آفریقا، آمریکای جنوبی و مرکزی، و بخش‌هایی از استرالیا پراکنده شده‌اند. این پشه‌ها تخم‌های خود را در دیواره‌های داخلی ظروف حاوی آب، مانند سطل‌ها، گلدان‌ها، و لاستیک‌های قدیمی، می‌گذارند. تخم‌ها به دیواره‌ها می‌چسبند و می‌توانند در مقابل خشکی مقاوم باشند.
 

- تأثیرات تغییرات آب و هوایی بر پراکندگی پشه آئدس

تغییرات آب و هوایی و افزایش دما باعث گسترش زیستگاه‌های پشه آئدس به مناطق جدید شده است. افزایش دما و تغییرات الگوی بارش‌ها باعث افزایش تولید مثل و پراکندگی این پشه‌ها می‌شود و مناطق جدیدی که قبلاً برای پشه آئدس نامناسب بوده‌اند، اکنون محل‌های مناسبی برای زندگی و تکثیر آن‌ها شده‌اند. متاسفانه درحال حاضر این پشه در استان های مختلف ایران مشاهده شده است.

- بیماری‌های دنگی

پشه آئدس ناقل اصلی بیماری‌های دنگی، زیکا، چیکونگونیا و فیلوویروس است. هر کدام از این بیماری‌ها علائم و نشانه‌های خاص خود را دارند و می‌توانند عوارض جدی برای سلامتی انسان به همراه داشته باشند.
 

- علائم و نشانه‌های بیماری‌های منتقل شده توسط پشه آئدس

  • دنگی: تب بالا، درد شدید در عضلات و مفاصل، سردرد، و راش‌های پوستی.

  • زیکا: تب خفیف، راش‌های پوستی، درد عضلات و مفاصل، و التهاب چشم.

  • چیکونگونیا: تب بالا، درد شدید در مفاصل، راش‌های پوستی، و التهاب مفاصل.

  • فیلوویروس: تب، درد عضلات و مفاصل، و خونریزی از بینی و لثه‌ها./ص

 

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان لنگرود,اخبار اختصاصی,رویدادها
  • کد خبر : 126959
کلمات کلیدی

تصاویر

آخرین بروز رسانی : 1403/05/06 08:56