در روز جهانی تیروئید آنچه باید بدانیم
درباره تیروئید در روز جهانی تیروئید بیشتر بدانیم.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنگرود: بدکتر الهام عاشوری_مدیر شبکه بهداشت و درمان لنگرود«آنچه از تیروئید به مناسبت روز جهانی تیروئید باید بدانیم» بدین شرح می باشد:
_غده تیروئید غده ای کوچک و پروانه ای شکل است که در وسط و قسمت تحتانی گردن قرار دارد. اصلی ترین وظیفه غده تیروئید، کنترل متابولیسم بدن است.
_ غده تیروئید با تولید میزان مناسب از دو هورمون بنامهای T3و T4 کنترل متابولیسم بدن را بعهده دارد و هرچه این دو هورمون مورد استفاده قرار بگیرند، غده تیروئید مقادیر جایگزین آنها را تولید خواهد کرد. این در حالیست که کنترل مقدار هورمون تیروئید در جریان خون بواسطه غده ای بنام هیپوفیز انجام میشود.
_ هرگاه هیپوفیز متوجه فقدان این هورمون یا افزایش سطح هورمون های تیروئید شود، هورمون TSH را تنظیم کرده و آن را برای تیروئید ارسال می کند.
_پرکاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که این غده، مقادیربیش از حد از هورمون تولید نموده و سرعت مصرف انرژی در بدن بیشتر شود و بالعکس اگر این غده، مقادیر کافی از هورمون را تولید نکند، سرعت مصرف انرژی کمتر شده و اصطلاحا کم کاری تیروئید را خواهیم داشت.
_ افراد مبتلا به بیماریهای تیروئیدی در همه گروههای سنی و با هر نژادی دیده میشوند. اما بررسی ها و امار حاکی از ان است که زنان ۵ تا ۸ برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
_غربالگری تیروئید برای نوزادان ۳تا۵روزه در آزمایشگاه مرکزی_ پایگاه شهید بابایی پور شهرستان لنگرود انجام میشود.
_برای مادران باردار در مراقبت های روتین بارداری، غربالگری و آزمایش تشخیص تیروئید برای جلوگیری از ناهنجاری مادرزادی در مراکز خدمات جامع سلامت انجام می شود ./ص
نظر دهید