کنترل پشه آئدس ویژه کارشناسان بهداشت محیط
چهارم مرداد ماه 1403،کارگاه آموزشی کنترل پشه آئدس به اهتمام واحد سلامت محیط شبکه بهداشت و درمان ویژه کارشناسان بهداشت محیط در سالن اجتماعات این شبکه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنگرود؛
چهارم مرداد ماه 1403،کارگاه آموزشی کنترل پشه آئدس به اهتمام واحد سلامت محیط شبکه بهداشت و درمان ویژه کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت تابعه در سالن اجتماعات این شبکه برگزار شد.
توصیه های آموزشی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان :
-آب روشن شفاف راکد به میزان کم، مکانی برای تولید پشه است اضافه کرد: پشه آئدس حتی بعد از خشک شدن آب اندک نیز میتواند سالها زنده بماند.
- گلدان و ظرف زیرگلدان حاوی آب، بطری و قوطی کنسرو رها شده در محیطی که آب در آن جمع شده، ظرف آب بدون درپوش مناسب، منبع ذخیره آب بدون پوشش، لاستیک بدون استفاده که در آن آب جمع شده از جمله مکانهای مناسب برای رشد و تکثیر پشه آئدس بوده که با جمعآوری و پاکیزگی این موراد عرصه برای این پشه سخت میشود.
- پاکیزگی شهر و مکانهای یاد شده برای جلوگیری از تکثیر پشه آئدس اضافه کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی گیلان فضای فراوان تکثیر برای این پشه وجود دارد بنابراین باید با رعایت جدی توصیههای بهداشتی و پاکیزگی شهر فضا را برای تولید مثل پشه آئدس کاهش داد.
- پشه در استان هست، خواهد بود و انتظار منقرض شدن نسل آن موضوعی بیهوده است اظهار کرد: پشه آئدس عادت به خونخواری دارد و در روز خون آشامی میکند؛ باید با پوشیدن لباس روشن و بلند این پشه را از خود دور کرد و از اسپری و مواد دفع کننده حشره استفاده شود.
-تب، سردرد و درد بدن از علائم بیماری تب دنگی به دلیل گزش پشه آئدس است که تنها ۲ تا سه درصد بیماران با علائم شدیدتر نیاز به حضور در بیمارستان و مراکز درمانی دارند.
-پشه آئدس تنها مربوط به دانشگاه علوم پزشکی نیست ، آموزش پیشگیری، اطلاع رسانی و مراقبت از بیماران بر عهده این دانشگاه است؛ در موضوع پاکسازی و پاکیزگی شهر و سایر موارد دستگاه های مختلف مسئولیت دارند.
/ص