توصیه های تغذیه ای در سرما و پیشگیری از آنفلوانزا
کاهش دمای محیط در فصل سرما با رعایت نکردن نکات بهداشتی و بی توجهی به بهداشت فردی و عمومی ، دلیل کاهش دمای بدن و ابتلا به بیماری آنفلوآنزا بوده که در شرایط بیماری، تغذیه نقش موثریی در پیشگیری و بهبود مبتلایان خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنگرود؛ کاهش دمای محیط در فصل سرما با رعایت نکردن نکات بهداشتی و بی توجهی به بهداشت فردی و عمومی ، دلیل کاهش دمای بدن و ابتلا به بیماری آنفلوآنزا بوده که در شرایط بیماری، تغذیه نقش موثریی در پیشگیری و بهبود مبتلایان خواهد داشت.
دریافت مایعات فراوان :
بدلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بنابراین در این دوران مایعاتی همچون آب ولرم ، دمنوش زنجبیل و آویشن ، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه های طبیعی همچون آب سیب آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.
در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز این نوع نوشیدنی ها مدر بوده و منجر به کم آبی بدن می شود. و می تواند شرایط را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند مصرف آب، خشکی مخاط را برطرف می کند،مصرف آب ولرم برای تسکین سرفه های مکرر نیز توصیه می شود.
خوردن غذای مقوی:
بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است. سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود. آب سوپ منبع تقویتی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از کم آبی بدن است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین می کند. همچنین سوپ دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز است. توصیه می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید و نیز اضافه کردن حبوباتی نظیر عدس و ماش ( بدلیل داشتن آهن و سلیسیم) در سوپ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند.
مصرف ویتامین A و C :
میوه ها و سبزیجات منبع غنی ویتامین A وC هستند که موجب تقویت سیستم ایمنی به ویژه درهنگام بیماری هستند .لیمو شیرین ،پرتقال ،شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی خود قرار دهید .سیر و پیاز (به دلیل ویتامین C و سلیسیوم ) سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند.
مصرف پروتئین :
رژیم های غذایی کم پروتئین سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند .بازم است که به میزان کافی پروتئین مصرف کنید تا آنتی کرهای لازم برای مقابله با عفونت ها و بیماری ها تولید شود. بنابر این روزانه غذاهای غنی از پروتئین مانند ماهی تخم مرغ و ماست به مقدار کافی مصرف نمائید.
خوردن صبحانه:
به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید تخم مرغ آبیز عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام گردو انتخاب های خوبی برای صبحانه هستند.
افزایش وعده های غذایی:
اگر اشتها ندارید که سه وعده غذایی میل کنید، حتما تعداد وعده غذایی را زیاد مثلآ 6یا7 وعده با حجم کم مصرف کنید.
عسل را فراموش نکنید :
عسل به دلیل وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد. اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویه ها و غذاهای سنتی و کنسروی خودداری کنید. مخلوط عسل، لیمو ترش و زنجبیل تازه با آب جوش در تسکین گلو درد، آبریزش و سرفه مؤثر است.
مکمل ویتامین D مصرف کنید:
ویتامین D نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع یک کپسول ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مصرف کنید. همه افراد بالای 12 سال باید ماهانه یک کپسول 50هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند. این توصیه در مورد کودکان ۲ تا ۱۲ ساله هر دو ماه یک عدد کپسول ۵۰ هزار واحدی ویتامین D و برای کودکان زیر ۲ سال استفاده روزانه قطره AD برحسب توصیه سیستم بهداشتی می باشد.
توصیه به مصرف مکمل روی :
مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تشریع مهبودی می شود لذا توصیه می شود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.
نظر دهید